0
Your shopping cart is empty!


Latest Articles

Όσφρηση, η πιο δυνατή από τις 5 ανθρώπινες αισθήσεις

Rate this item
(0 votes)
Written by Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 12:56;

Οι αισθήσεις είναι η πηγή όλων των γνώσεων μας για την υλική εξωτερική πραγματικότητα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν πέντε αισθήσεις και είναι όλες εξαιρετικά σημαντικές, καθώς μας βοηθούν να αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον κόσμο γύρω μας. Η όσφρηση ωστόσο κατέχει τις υψηλές θέσεις στη πυραμίδα των αισθήσεων. Μια μυρωδιά μπορεί να μας ταξιδέψει, να ξυπνήσει συναισθήματα και να επηρεάσει τη συμπεριφορά μας.

Είναι αποδεδειγμένο και σίγουρα το έχετε βιώσει και οι ίδιοι, ότι μια μυρωδιά είναι ικανή να αναπαράγει συγκεκριμένες εικόνες, να συνδεθεί με καταστάσεις που έχουμε βιώσει ή που βιώνουμε και να αποτυπωθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας. 

Η αίσθηση της όσφρησης βρίσκεται σε επαγρύπνηση και διαθέτει ανακλητική ικανότητα. Σύμφωνα με έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει για αυτή τη μοναδική αίσθηση οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στα εξής:

• 90% της γεύσης που αντιλαμβανόμαστε είναι αποτέλεσμα της όσφρησης

• 83% των πληροφοριών που οι άνθρωποι συγκρατούν λαμβάνεται μέσω της όσφρησης

• 75% των συναισθημάτων προκαλούνται μέσω της όσφρησης

• 75% των σκέψεων επηρεάζεται από την όσφρηση

• 80% των ανδρών και 90% των γυναικών αναφέρουν ότι οι μυρωδιές ανασύρουν αναμνήσεις και τους οδηγούν σε συναισθηματικές αποφάσεις

• Η μυρωδιά χρειάζεται μόνο 1 δευτερόλεπτο να αποτυπωθεί στο μυαλό

Μικροί αισθητήρες στον οσφρητικό βολβό της μύτης στέλνουν άμεσα μηνύματα στον εγκέφαλο, έτσι οι μυρωδιές, λόγω της άμεσης επίδρασής τους στο λιμβικό σύστημα του εγκεφάλου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή συναισθημάτων και τις εγγραφές της μνήμης, αποτελούν ένα εξαιρετικό «εργαλείο» στη δημιουργία αποτυπωμάτων και εντυπώσεων σε όλους μας. 

Η ομάδα του scentit.gr είναι εδώ για να διεγείρει την αίσθηση της όσφρησης μέσα από μια σειρά μοναδικών αρωμάτων που πραγματικά αξίζει να προσθέσετε στο εργασιακό ή σπιτικό περιβάλλον σας. 

Teatro Fragranze Uniche

Rate this item
(0 votes)
Written by Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 13:47;

Η Teatro Fragranze Uniche έχει αναπτύξει μια σειρά από εξαιρετικά, υψηλής ποιότητας προϊόντα, με τη συνεργασία επιλεγμένων αρωματοπωλών, σχεδιαστών και φλωρεντιανών καλλιτεχνών που καθοδηγούνται από τα βαθύτερα ένστικτα και την τεχνογνωσία τους.

Τα εργαστήριά τους αποτελούν ένα κέντρο έντονης δραστηριότητας όπου αναλύονται οι τάσεις και αξιολογούνται οι κλίσεις των πελατών παράλληλα πάντα με τη συνεχή παρακολούθηση της τρέχουσας μόδας. Το Teatro Fragranze Uniche είναι ένα κύμα δημιουργικής ενέργειας που φέρνει τα αρώματα του περιβάλλοντος σε νέα επίπεδα έχοντας ως στόχο την έκρηξη των αισθήσεων και των συναισθημάτων που σε πλημμυρίζει το μοναδικό τους άρωμα. 

Στο πνεύμα της Φλωρεντινής Αναγέννησης, μια μικρή ομάδα γυναικών εντάχθηκαν για να δώσουν ζωή στο Teatro Frangranze Uniche και στην αγάπη της τέχνης της αρωματοποιίας.

Στο εργαστήριό τους, η γνώση της δημιουργίας αρωματοποιών με προσοχή στις τρέχουσες τάσεις της μόδας συγκλίνει δημιουργικά. Ένα καλειδοσκόπιο οσφρητικών εμπειριών εκφράζεται με τη μορφή κομψά σχεδιασμένων μπουκαλιών αρώματος, αληθινών θησαυρών συναισθημάτων.

Οι πολλαπλές πτυχές αυτού του έργου εκφράζονται στην εκλεπτυσμένη ευαισθησία τους προς τη δημιουργία αποκλειστικών αρωμάτων που είναι εξ ολοκλήρου "Made in Italy".

Ένας κόσμος που υπέγραψε η Teatro Fragranze Uniche.

Η scentit.gr βρίσκεται εδώ για να σας ταξιδέψει και να σας κάνει γνωστό τον μοναδικό κόσμο των αρωμάτων της Teatro Fragranze Uniche. 

 

Scent Identity

Rate this item
(0 votes)
Written by Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 14:19;

Δημιουργήστε μαζί μας την οσφρητική ταυτότητα (scent identity) της επιχείρησής σας με custom-made αρώματα που κατασκευάζονται από εξειδικευμένους αρωματοποιούς της scentit. 

Επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη συλλογή από αιθέρια έλαια, δημιουργούμε την κατάλληλη σύνθεση που ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις σας και τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Υποστηρίζεται ότι υπάρχουν 100 φορές περισσότερες πιθανότητες να θυμάστε κάτι που μυρίζετε παρά κάτι που βλέπετε, ακούτε ή αγγίζετε. Έμποροι μεγάλων brands αρχίζουν τώρα να αξιοποιούν αυτό το γεγονός δημιουργώντας ‘’scent branding’’ για τα εμπορικά σήματα και τις επιχειρήσεις τους.

Για τον λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια n εφαρμογή οσφρητικής ταυτότητας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της επικοινωνιακής στρατηγικής των πιο επιτυχημένων brands

παγκοσμίως. Ηγετικές εταιρίες της παγκόσμιας αγοράς όπως η Αbercombie & Fitch, η Nike και η διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων JW Mariott χρησιμοποιούν το δικό τους "custom" άρωμα ως μέσο διαφοροποίησης των εταιρικών σημάτων και των προϊόντων τους. Μετά από επανειλημμένες εκθέσεις στο λογότυπο της οσφρητικής οσμής, η μυρωδιά συνδέεται έντονα με το εκάστοτε εμπορικό σήμα.

Επικοινωνήστε με την ομάδα του scentit.gr για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα custom-made αρώματα και μπορούμε να σας προτείνουμε το scent branding της δικής σας επιχείρησης.